Velkommen til skovens spisekammer online
Herunder kan du se videoer, der – opdelt efter måneder – giver dig guides til skovens urter.
Der kommer løbende mere indhold i løbet af 2021.
Marts
Skvalderkål Som noget af det aller første kommer skvalderkålen frem. Vær du glad for det. De er helt vidunderlige – og kan sagtens spises også resten af året. men det er de små sprøde der er bedst.
Birkesaft De første forårvitaminer er birkesaft. se hvordan du gør det. husk at være nænsom og KUN tage det du har brug for. Vælg et andet træ næste år. Så kan træet sagtens holde til det. Fra slutningen af marts kan du tappe din egen birkesaft. Her ser du, hvordan det gøres.
Birkebark er meget sundt. Se her hvad det er ved barken der kan spises. Tag kun barken fra et væltet birketræ eller tag kun meget lidt af barken på et der vokser for at smage.
April
Skvalderkål i salat
Vild panderet Her har du en ide til vilde urter på panden til en vild panderet
Skvalderkålssmoothie smager utrolig godt. Sundt og grønt.
Se skovmærken her – før den kommer i blomst. brug skovmærken som sødemiddel.
Maj
Brændenældeskud en powerurt.
Brændenælden i mad har vi brugt i tusindevis af år. ingen grund til at stoppe med det nu.
Skovsyren kan du finde i skoven det meste af året. men når den dukker frisk og ny op om foråret smager den helt vidunderligt.
Vild pizza over bål Nyd denne vilde pizza – bagt på bålet. Bunden lavet af vild mel (melblanding med vilde tørrede urter). Ramsløg, hyben, løgkarse, skvalderkål…
Mælkebøttesaft Se her min opskrift på en lækker mælkebøttesaft med bl.a. skovmærke
Padderok – se den på forskellige stadier her
Juni
Så er det nu du kan finde fine granskud – her grandis skud og små rødgranskud.
Skovmærke i blomst.
Juli
Burresnerre
Brændenældens frø er et godt alternativ til chiafrø