Små mælkebøtter titter nu frem rundt omkring i både haven og skoven. De små friske blade er lækre og smagfulde i en salat med f.eks. sammen med pinjekerner (eller de nordiske fra grankoglen), feta og tomater – eller hvad du nu foretrækker i en salat.
Bliver mælkebøtterne for gamle, vil det temmelige bitre, der nu engang er i mælkebøtten, træde meget frem. Og så synes jeg personligt at bladene smager bedre hvis de bliver opvarmet. Jeg bruger dem i stedet for spinat i forskellige varme retter.
Dog er der en del der sammenligner mælkebøttens lidt skarpe smag med ruccola. SÅ altså – det er og bliver en smagssag.
Mælkebøttebladene er fyldt med rigtig rigtig meget A-vitamin. Eller faktisk beta carotener som er forstadiet til A-vitamin. Så de er en virkelig god kilde til at styrke bl.a. syn og smag.
Men mælkebøtten har rigtig mange andre gode og sunde kvaliteter, så gå du bare igang med at hive mælkebøtteblade op af jorden til dit eget sunde vilde spisekammer