Tak til alle jer der var forbi jazz i skoven, vild menu og urtevandring/skovfit – arrangementer i samarbejde med Røde Kors besøgstjeneste, Søllerød afdeling
Flere spurgte efter opskrifter af vores vilde menu, efter info om andre events i skoven, andre vilde tips plus info om medlemskab af KulNatur-forening.
DERFOR DENNE SIDE DER KAN BESVARE ALLE DISSE SPØRGSMÅL:-)
Vil du have flere tips og opskrifter på vild mad så tilmeld dig Skovfit Onlines nyhedsbrev her.
Vil du have nyheder om fremtidige arrangementer,
tilmeld dig Skovfit.dks nyhedsbrev her
Opskrifter
Vild pesto
Først er det en tur ud i skoven og pluk:
- En lille håndfuld skovsyre
- En lille håndfuld mælkebøtte
- En stor håndfuld skvalderkål
En stor håndfuld granskud af rødgran og kæmpegran (behøver ikke at være skud, men ellers skal du koge dem inden)
Ud over dette skal du have følgende klar:
- 3-4 fed hvidløg (KAN suppleres med syltede hvidløg i chili olie – det smager himmelsk)
- 60 g parmesan
- 2 – 2,5 dl oliven olie (gerne vild olie)
- 2 tsk salt (skovsalt)
- 1- 2 tsk pepper
- Citron saft af en halv citron
- 60 g mandler, pinjekerne eller valnødder (jeg bruger det jeg har på dagen)
Steg i vild olie og vild eddike
Start med at bringe en gryde vand i kog og skru ned når du lægger gran i gryden. Er det helt grønne skud, behøver du ikke koge dem først. Jo ældre gran du har fundet, jo længere skal de småsimre.
Herefter steger du nødde-blandingen på panden med lidt knust hvidløg i 2 skefulde “vild olie” og 2 skefulde vild eddike.
Tilsæt alle urterne med parmesan i foodprocesser.
Herefter tilsætter du vild olie og citron til du er tilfreds med konsistensen og smager til med salt og peber. (Syltede hvidløg)
Drys til sidst med frøene fra brændenælde (Hvis det er muligt at høste dem, når du laver denne ret)
Er der nogle af ovenstående urter, du ikke kan finde, så udelader du naturligvis blot dem og tilføjer lidt ekstra af de andre.
Vild gryderet
Smager naturligvis ekstra vildt godt hvis den laves over bål.-)
Der skal plukkes:
- En håndfuld brændenælder
- En håndfuld
- En håndfuld vejbred
- en håndfuld skvalderkål
- En lille håndfuld mælkebøtter
- En lille håndfuld løgkarse
Du skal desuden bruge:
- Skovolie og vild eddike til stegning
- 500 gr. Kartofler
- 250 gr. Gulerødder
- 1 squash
- 1 aubergine
- Vand så det overdækker blandingen evt. lidt mere, hvis du vil have det mere som en suppe,
Hæld skovolie og vild eddike (kan være helt Alm jomfuolie og vineddike) i en stor gryde og varm op mens du tilsætter først hvidløg, ingefær og chili herefter løg, gulerødder og kartofler skåret i tern.
Svits det hele, inden du overdækker det hele med vand. Skru ned, og lad det simre i flere timer.
Tilsæt et par skiver af en økologisk citron og læg ned i suppen.
Efter flere timers simren, hælder du tern af squash og aubergine i samt flåede tomater
Til allersidst skåret rustikt i mindre stykker tilsættes nrændenælde, mælkebøtte, vejbred, skvalderkål og løgkarse.
Lad det simre et kvarter, før du servere retten
Har du ikke tid til at lade retten simre i mange timer, så kan du altid tilsætte en boullionterning.
Server gerne med grydebrød lavet af vild mel drysset med skovsalt og brændenældefrø.
Du kan erstatte vores skov/vilde produkter som vild eddike, skovsalt, vild olie…. Med “alm.” basevare.
Er du i tvivl om hvilke urter der er beskrevet her, så kan du læse om urterne og se videoer af hvordan du genkender urterne ved at læse Skovens spisekammer tryk her
Vores produkter i skovbutikken købes efter aftale – kontakt mail@skovfit.dk hvis du vil en tur i skovbutikken og købe vild mel, skovsalt, vild olie ….
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, og få flere opskrifter og tips og vild mad – og fremtidige arrangementer – læs mere her
Meld dig ind i KulNatur-foreningen og vær først med invitationer til vores arrangementer, særlige tilbud til medlemmer og medlemstilbud til vores grønne events, kulturen i naturen, urteprodukter, kurser… Er du medlem af Skovfit.dk er du automatisk medlem af KulNatur-foreningen.
Det koster 200 kr. om året at være medlem af kulNatur-foreningen . Tilmeld dig her.
forhåbentlig på gensyn i skoven